AkzoNobel bygger ut sin största pulverfärgsfabrik

Foto: AkzoNobel

En stor kapacitetsutbyggnad har slutförts på AkzoNobels Powder Coatings anläggning för tillverkning av pulverfärger i Como, Italien. Fyra nya tillverkningslinjer är nu i drift efter ett projekt på 21 miljoner euro. Två av linjerna producerar huvudsakligen primers till fordonsindustrin och de övriga två arkitektoniska färger. 

– Att öka vår kapacitet i Como är en viktig milstolpe som stödjer vår ambition att skapa leveranssäkerhet för våra kunder. Vi är nu väl rustade för att betjäna alla våra kunder i EMEA-regionen med högeffektiva linjer som är toppmoderna när det gäller stabilitet och kvalitet, förklarar Sanal Limoncuoglu, kommersiell direktör för AkzoNobels pulverfärger i Syd- och Östeuropa (S&EE) och Mellanösternafrika (MEA). 

De nya tillverkningslinjerna har installerats i en renoverad byggnad, där pulverfärger ursprungligen tillverkades. De nya linjerna använder återvunnen energi och är inriktade på att möta de högsta standarderna för hållbar produktion, vilket stöder företagets ambition att minska sina koldioxidutsläpp med 50 % till 2030.