AkzoNobel Powder Coatings lanserar Futurakollektion för 2022–2025

AkzoNobel Powder Coatings har lanserat sin nya Interpon Futura-kollektion för 2022–2025. Den innehåller tre nya trendiga kulörpaletter – Merging World, Healing Nature och Soft Abstraction, som hjälper designers att knyta an till den senaste utvecklingen inom arkitektur. 

Den nya kollektionen är resultatet av omfattande tester och forskning av AkzoNobels trend- och kulörspecialister inom flera olika branscher, och särskilt de som är involverade i bygg- och anläggningssektorn. Det är också resultatet av mer än två decennier av utveckling, under vilken tidigare kollektion har inspirerat till innovativ design över hela världen. Lanseringen sker under parollen ”Futura your world” och levererar ett nytt sortiment med höga prestanda och med en garanti på upp till 25 år, vilket gör att arkitektoniska skapelser kan stå sig över tiden. 

Kollektionens pulverlacker använder inga lösningsmedel eller flyktiga organiska föreningar och stödjer AkzoNobels bredare hållbarhetsprogram: Människor – Planet – Färg. Detta har lett till att företaget har åtagit sig att eliminera koldioxidutsläppen med 50 % i värdekedjan och att från och med 2030 använda 100 % förnybar energi. Interpons arkitektoniska sortiment var också det första sortimentet av pulverlackeringar som uppnådde en miljöproduktdeklaration (EPD).

Bob Dirks, Global Segment Manager Architectural, AkzoNobel Powder Coatings säger att Interpon Futura-kollektionen har skapats med framtiden i åtanke: 

– Vår nya kollektion förser arkitekter med kulörer i världsklass som gör det möjligt för dem att väcka sin fantasi till liv. Det ger också ett hållbart val inom pulverlackering som både skyddar byggnader och sänker miljöavtrycket jämfört med andra ytbehandlingar. 

Kollektionen Interpon D finns tillgänglig i lager för kunder i Europa, Afrika och Mellanöstern samt kommer att lanseras i Nordamerika och Sydöstra Asien senare i år.