Arbona förvärvar Termodyn

Foto: Pixabay

Arbona AB har den 21 december 2023 tecknat avtal om att förvärva 100 % av aktierna i Termodyn (Termodynamisk Ytbehandling AB), och beräknas tillträda bolaget under första halvan av januari 2024. Bolaget är baserat i Motala och omsatte föregående år 86 miljoner kronor med ett rörelseresultat om 11 miljoner kronor.

Termodyn är en systemleverantör och kontraktstillverkare inom bearbetning, svetsning, pulverlackering och montering av komponenter och kompletta system till kunder inom svensk industri. Termodyn har långa relationer med stora svenska exportföretag med hög långsiktig tillväxtpotential.

– Vi är glada över möjligheten att få förvärva ett välskött och lönsamt bolag i en spännande bransch. Bolaget har en stark position på marknaden och är vana att arbeta med kunder som ställer höga krav, säger Håkan Larsson, affärsområdeschef Mekanisk industri på Arbona AB, i ett pressmeddelande.

– Det känns mycket bra att ha hittat en långsiktig ägare med jordnära värderingar som kan fortsätta utveckla Termodyn. Bolaget är redo för nästa steg och att nu fortsätter sin resa, som en del av Arbonas större industrisatsning, vilket ska bli roligt att följa, säger Johan Lindstrand, vd och ägare till Termodyn AB, som blir kvar i verksamheten under en övergångsperiod.

Förvärvet är Arbonas andra inom affärsområdet Mekanisk industri, där ambitionen är att bygga en större företagsgrupp. 

– Sverige har en stark industriell tradition med många duktiga tillverkande företag och vi ser goda möjligheter för en långsiktig tillväxt inom området, säger Martin Zetterström, vd Arbona AB.

Arbona AB är ett investeringsföretag som skapar värden genom att långsiktigt äga och utveckla svenska bolag och fastigheter. Arbona AB är listat på NGM Nordic SME.