Axaltas Voltatex-hartser används i respiratorer

Axalta har ökat produktionen av sina elektriskt isolerande Voltat- ex-hartser. Detta för att säkerställa att deras kunder inom det medicinska segmentet är väl rustade för att snabbt tillverka livräddande utrustning, såsom respiratormotorer och ansiktsmasker av typen N95, eftersom efterfrågan från sjukhus världen över är mycket stor på grund av coronapandemin.

– Voltatex-produkterna uppfyller de högsta kvalitetsstandarderna, minskar vikten på elektriska motorer med mer än 15 procent och kan användas utan att man behöver vara rädd för avbrott, även i de mest krävande tillämpningarna. Vi vet att det går att öka motorers livslängd och totala produktivitet genom att köra dem vid lägre temperaturer, säger Dave Heflin, Axaltas Vice President för Global Industrial Liquid Coatings.

Voltatex-serien utgör ett omfattande sortiment av produkter för elektrisk isolation, inklusive trådlacker, impregneringshartser och beläggningar till kärnplåtar, som har utvecklats för att samverka för förbättrad verkningsgrad. Impregneringshartser är centrala beståndsdelar i elektriska motorer, generatorer och transformatorer. De ger mekanisk stabilitet, ökad elektrisk isolation och utmärkt skydd mot en rad olika miljöfaktorer.

Voltatex-lacker appliceras på respiratormotorer, små servomotorer till maskiner i ansiktsmasker samt superledare till magnetröntgenmaskiner, för att minska energibehovet och utsläppen och därmed åstadkomma säker drift.

Axaltas impregneringsharts Voltatex® 4224 vann nyligen, och för andra året i rad, det amerikanska innovationspriset Gold Edison Award i kategorin materialvetenskap och teknik.

För mer information om Axaltas Voltatex-portfölj, besök www.electricalinsulation.com