Axel Johnson förvärvar majoriteten av Caldan

Axel Johnson International har ingått ett avtal om att förvärva majoriteten av aktierna i Caldan Conveyor A/S. Företaget, som har sitt huvudkontor utanför Århus, grundades ursprungligen 1963 och levererar system till kunder över hela världen i olika branscher. Bröderna Niels och Jens Calundan formade dagens företag 1994 och sedan dess har Caldan vuxit betydligt. Företaget har idag 130 anställda och är en av de marknadsledande inom sin nisch i Europa samt är en stark aktör på de asiatiska och nordamerikanska marknaderna. Förvärvet av Caldan är, enligt Axel Johnson International, en del av den långsiktiga strategin för att tillhandahålla kompletta tekniska lösningar för en mängd olika industrikunder. Caldan kommer att bli en integrerad del av Axel Johnson Internationals nyligen bildade industriella automatiseringssegment.

Förvärvet av Caldan är en spännande möjlighet att utöka vår position inom industriell automatisering, säger Martin Malmvik, vd för Axel Johnson International.

Att bli en del av Axel Johnson International kommer att skapa många nya möjligheter för Caldans kunder, affärspartners och medarbetare, och vi ser fram emot att fortsätta att leda företaget, säger de två vd:arna Jens och Niels Calundan.

Caldan kommer att fortsätta verka under sitt nuvarande varumärke som en del av Axel Johnson Internationals affärsgrupp Industrial Solutions. De nuvarande ägarna kommer att förbli inblandade och behålla en minoritetsägarposition.