Crescocito bygger nytt

Crescocito, som levererar allt från komponenter till nyckelfärdiga anläggningar för lackering, har nyligen tagit första spadtaget för bygget av nya lokaler. De håller på att uppföras på Kartåsens industriområde norr om Lidköpings centrum. Crescocito har i femton år drivit verksamhet i hyrda lokaler men behöver nu större utrymme och utökade testmöjligheter. Det kommer att bli förbättrade möjligheter, för både slutkunder och färgleverantörer, att testa alla tänkbara materialkombinationer och applikationstekniker som finns på marknaden. En ny lackeringsbox och uppdaterad kringutrustning kommer att installeras. Lokaliseringen till Kartåsen underlättar logistiken. Tidigare har alla transporter varit tvingade att gå genom Lidköpings centrum, något som inte alltid har varit uppskattat, av vare sig transportörer eller omgivningen. 

– Vi kommer nu att få skräddarsydda lokaler för vår verksamhet. Förbättrade produktionsförutsättningar och en trivsam arbetsmiljö har varit prioriterat under planeringen, berättar Teuvo Pöyhönen, vd för Crescocito.

Byggnaden kommer att vara mycket energieffektiv med solceller som levererar elenergi till bergvärmepump, kyla och belysning. Bygget utförs av Projektlaget AB och inflyttning en beräknas ske i slutet av året.