Derome förvärvar specialist inom ytbehandling

Lillian och Göran Lindqvist, GLM, skakar hand med Frank Beno, Derome Träteknik.

Derome fortsätter sin satsning på vidareförädling av trävaror. Nu är det klart att familjeföretaget förvärvar GLM i Veddige AB för att utveckla verksamheten ytterligare inom ytbehandling av trävaror. Verksamheten kommer att ingå i Derome Träteknik AB som är det bolag inom koncernen som erbjuder byggsystem, takkonstruktioner och emballage. 

– GLM är ett välskött bolag med stort kunnande inom ytbehandling av trävaror. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla GLM och vår målsättning är att växa kraftigt. Vi ser långsiktigt på förvärvet och ser stor potential framåt, säger Frank Beno, vd Derome Träteknik.

Företaget är känt på marknaden för sin höga kompetens inom ytbehandling samt att de ligger i framkant i sitt hållbarhetstänk genom användning av egenutvecklade miljövänliga produkter. GLM har idag cirka tio medarbetare vid sin produktionsanläggning i Veddige och kunderna är framför allt leverantörer av trävaror. Verksamheten kommer att drivas vidare med samma personal även framåt.

– Det känns bra att Derome ska driva företaget vidare. De har en lång och gedigen kunskap och en fin företagskultur med stort fokus på medarbetarna och deras utveckling, säger Göran Lindqvist, tidigare ägare av GLM.

Derome tillträder GLM den 1 februari 2022 och verksamheten kommer att drivas vidare under Derome Träteknik AB. Deromekoncernen har cirka 2 800 medarbetare och beräknas omsätta 10 miljarder kronor 2021.