DOT nominerade till danskt miljöpris

Foto: DOT

Ytbehandlingsföretaget DOT A/S är tillsammans med två andra företag nominerade till det danska miljöpriset Green Power, vilket tilldelas ”extraordinära initiativ som sätter gröna spår och förändrar den danska energisektorn”. 

Varje år lyfter Green Power-priset fram initiativ som stödjer och lyfter den gröna omställningen för att inspirera resten av samhället. I år delas priset ut till den organisation eller individ som hjälper till att skapa morgondagens gröna lösningar som elektrifierar Danmark, skriver organisationen ett nyhetsbrev. 

DOT har nominerats för att de anpassar elförbrukningen i zinkgrytan efter rådande behov. I perioder då tillgången på elektricitet på den danska elmarknaden är svag, justerar DOT ner sin elförbrukning. DOT är det första tillverkningsföretaget som är uppkopplat till Flex Platform och experimenterat med att vara flexibla i sin elkonsumtion. Flex Platform är ett system som övervakar och kommunicerar med anslutna elanvändare, beräknar tillgänglighet och optimerar elförsörjningen, allt i syfte att balansera elnätet. 

Vinnaren av Green Power-priset kommer att tillkännages den 1 juni 2023.