Förberedelserna inför Scandinavian Coating 2021 är i full gång

Den 24–25 mars slår Øksnehallen i Köpenhamn upp portarna för Scandinavian Coating, Nordens främsta mötesplats för hela den nordiska ytbehandlingsbranschen. För sjätte gången arrangeras mässan och den har utvecklats till ett etablerat koncept med en utställning som visar marknadens senaste produktnyheter och ett intressant konferensprogam.

Bara ett stenkast från centralstationen i Köpenhamn ligger Øksnehallen, en byggnad med historia från tidigt 1900-tal. Här kommer ytbehandlingsbranschen att träffas under två dagar för att nätverka och ta del av produktnyheter samt intressanta seminarier. Drygt 80 utställare kommer att finnas på plats för att visa det senaste inom branschen.

Intresset bland utställare och besökare även utanför Nordens gränser har visat sig öka. Vid den senaste mässan fanns det utställare från bland annat Italien, Tyskland, Frankrike och Polen. Arrangörerna förväntar sig även besökare från flertalet europeiska länder. I år kommer även den finska branschföreningen Summa vara med som parter, vilket stärker det nordiska samarbetet ytterligare.

Björn Lindforss, BraMässor

– Mässan med tillhörande konferensprogram i Köpenhamn kommer att bli något alldeles extra. Där kan du möta kollegor, leverantörer samt lyssna till senaste nytt inom ytbehandlingsbranschen. Vi är många som känner att utvecklingen i branschen har tagit fart och många står i begrepp att göra nyinvesteringar. Detta gör att jag tror på ett rekordstort besökarantal, säger Björn Lindforss, projektledare, BraMässor Sverige AB.

Just nu arbetar man med konferensprogrammet som kommer att presenteras efter sommaren. Ambitionen är att ytterligare höja kvalitetsnivån och att fylla programmet med de senaste trenderna och intressanta talare. 

När branschen träffas är också nätverkandet en stor del av arrangemanget. Första kvällen hålls den populära branschfesten med underhållning och en gemensam middag.