Gema bygger nytt

Gema Switzerland GmbH har haft en positiv utveckling vilket har gjort att produktionsanläggningen i St. Gallen, Schweiz, har nått sitt kapacitetstak. Eftersom framtidsutsikterna bedöms som lovande har företaget sedan 2018 letat efter en ny lokalisering i regionen. Gema hittade till slut rätt förutsättningar i Gassau, nära den nuvarande produktionsorten. Med start under våren 2022 kommer en modern produktionsanläggning att byggas där all energi huvudsakligen kommer från solen och byggnaden värms upp med bergvärme. Detta kommer att minska utsläppen avsevärt. 

– Pulverlackering är en av de mest miljövänliga ytbehandlingarna. Med vår nya byggnad kommer vi också att ta hänsyn till denna aspekt, säger Bruno Egger, Global Operations Manager.

Det nya testlaboratoriet kommer att bli modernt och rymligt och kommer att ha fyra lackeringsliner. Detta kommer att göra det möjligt att utföra ytbehandlingstester för kunder från hela världen på ett effektivare och bättre sätt. 

Med investeringen i den nya produktionsanläggningen fortsätter Gema med sitt engagemang i Schweiz där den fortsatta strategin är att tillverka och leverera högkvalitativa och tillförlitliga produkter.

En viktig faktor för den långvariga framgången är den motiverade personalen, som representerar företagets grund och drivkraft. På den nya platsen kommer Gema också medvetet att förlita sig på unga talanger utöver dess erfarna och långvariga medarbetare. 

– Dessa är viktiga för oss för att ge vårt internationella företag nya perspektiv och synpunkter utifrån. Vi uppmuntrar och stöder unga, engagerade medarbetare i deras professionella utveckling. De kommer att bli de framtida ledarna som kommer att fortsätta att positionera Gema framgångsrikt på marknaden, säger Koncernchef Claudio Merengo.

Från och med vintern 2023 ska tillverkningen ha startats i den nya produktionsanläggningen.