Impact Coatings etablerar dotterbolag i Kina

Yaowen Wang. Foto: Impact Coatings

Impact Coatings, experter inom hållbara vakuumbeläggningar, öppnar ett dotterbolag i Kina med huvudkontor i Shanghai. Målet med etableringen är att distribuera Impact Coatings marknadsledande expertis inom beläggningsteknik för vätgaslösningar, samt att utöka tillgängligheten till bolagets Coating Service-erbjudande på den kinesiska marknaden. Kina är den största marknaden för förnybar energi och har tydligt visat sitt engagemang för ett koldioxidneutralt samhälle med fokus på vätgasenergi. Många globala jättar inom fordons- och energisektorerna har nyligen tillkännagett sina respektive inträden på den kinesiska bränslecells- och vätgasmarknaden. Som en marknadsledare inom hållbara beläggningslösningar för bipolära plattor har Impact Coatings redan byggt en stark grund på den kinesiska bränslecellsmarknaden både vad gäller varumärkesigenkänning och försäljning och utökar nu både närvaro och utbud.

– Baserat på förväntad tillväxt utifrån lokala marknadsbehov och trender ser vi denna expansion som ett naturligt nästa steg i vår strategiska tillväxtresa. Vi är väl förtrogna med kundernas behov och kundnyttan som våra beläggningstjänster tillför kunder i vårt Coating Service Center i Sverige och är nu redo att utöka vårt erbjudande och expandera vår verksamhet till strategiska tillväxtmarknader som Kina, säger Torbjörn Sandberg, vd för Impact Coatings.

Yaowen Wang har arbetet som försäljningschef i Kina på Impact Coatings sedan i början av 2019 och har nu klivit på sin nya roll som President China för det nybildade dotterbolaget. Han har civilingenjörsexamen i miljöteknik från Ghents Universitet (Belgien) och mer än sju års erfarenhet av vätgasenergibranschen.

– Det här är en optimal tidpunkt för oss att utöka vår närvaro i Kina och erbjuda en bredare och bättre serviceportfölj till en växande kundbas. Vårt mål är att minska risker för våra kunder och stödja den växande vätgasmarknaden, från prov- och testfaser till volymproduktion, för att på så sätt påskynda förflyttningen mot en koldioxidneutral framtid, säger Yaowen Wang.