Lappset flyttar pulverlackering till Estland

Montering av parkmöbel i verkstaden, strax utanför Enköping. Foto: Lappset

Lappset Sweden AB planerar en flytt av produktionen av parkmöbler i Enköping till bolagets huvudfabrik i Rovaniemi, Finland. Samtidigt planeras en flytt av företagets pulverlackering till fabriken i Tallinn, Estland. De planerade flyttarna beräknas att genomföras vid årsskiftet 2022–2023.

Lappset Sweden AB har haft sin produktion av parkmöbler i nuvarande lokaler sedan 2000. Lokalerna ligger strax utanförEnköpings stadskärna där verkstadsdelen och den administrativa delen av företaget sitter vägg i vägg. I och med företagets tillväxt under de sista 6 åren har lokalerna snabbt blivit trånga men framför allt slitna. 

– Vi skulle ha behövt göra en omfattande investering för att renovera våra befintliga lokaler. Enligt våra beräkningar skulle investeringen inte ha ökat produktiviteten, varav ledningen har tagit det här beslutet, säger vd Jens Lindgren. 

Lappset Sweden AB fortsätter att utveckla sin affärsverksamhet i Enköping genom att fokusera på̊ försäljningen av lekplatsutrustning och utegym samt parkmöbler. Parkmöblerna kommer att finnas kvar som en viktig del i produktsortimentet och ska utvecklas vidare inom moderbolaget i Finland. Samarbetet med lokala leverantörer av komponenter till parkmöbler kommer att fortsätta som tidigare.