Lindab blir GreenCoat-partner

GreenCoat är SSAB:s varumärke för miljömedvetna färgbelagda produkter för byggnadsindustrin. De flesta GreenCoat-produkterna har en ytbeläggning som baseras på Bio-based Technology (BT) där stora delar av lösningsmedlet i färgen har ersatts med svensk rapsolja.

Denna patenterade lösning från SSAB minskar miljöavtrycket avsevärt. SSAB har nu utsett Lindab till GreenCoat Partner. SSAB väljer ut de företag som uppfyller kriterierna och lojaliteten för att bli en partner, ett aktivt hållbarhetsarbete är också en viktig faktor.

– I och med att Lindab nu utses till GreenCoat Partner i Sverige har vi en i det närmaste komplett täckning i landet. Deras stora marknadsnärvaro, lojalitet, erfarenhet och kvalitet var några av de avgörande faktorerna, säger Magnus Andersson, säljchef Sverige för färgbelagda produkter på SSAB.

Lindab – med sitt säte på Bjärehalvön i södra Sverige – har på 60 år växt till en internationell koncern som utvecklar, tillverkar, marknadsför samt distribuerar produkter och systemlösningar inom bygg- och ventilationssektorn. Och företaget har stort fokus på det hållbara byggandet.

– Certifieringar och hållbara byggnationer är en viktig fråga för oss. Vi erbjuder marknaden produkter med högsta kvalitet och bekvämlighet. Här passar GreenCoat väldigt bra in i vår strategi, säger Magnus Dahlberg, försäljningschef på Lindab Profil AB.