MacDermid Enthone förvärvar HSO Herbert Schmidt

Genrebild. Foto: Pixabay

MacDermid Enthone förvärvar det tyska företaget HSO Herbert Schmidt GmbH & Co. KG. HSO utvecklar och tillverkar specialkemi för ytbehandlingsindustrin och är specialiserade mot plätering på plast och hållbara ytbehandlingsprocesser. Företaget har huvudkontor i Solingen och distribuerar sina produkter till 29 länder. 

– Vi är glada att tillkännage vårt förvärv av HSO. Företagets värderingar och starka fokus på utveckling gör att vi båda har många likheter. Det kommer att bidra till vår fortsatta strävan att kunna erbjuda lösningar som bidrar till att våra kunder och industrin utvecklas mot en mer hållbar framtid, säger Richard Lynch, Senior Vice President MacDermid Enthone Industrial Solutions. 

Förvärvet följer på den nyligen genomförda ackvisitionen av Coventya till MacDermid Enthone Industrial Solutions och representerar ett ytterligare steg i dess åtagande att investera i innovativ teknik.

HSO grundandes för 89 år sedan i Soligen och är ett privatägd företag. År 2021 certifierades företaget som en klimatneutral verksamhet.