Miba fördjupar samarbetet med Unibap

Unibap AB (publ) och Miba Industriteknik AB har drivit flera gemensamma projekt inom industriell lackering. Nu fördjupar Unibap och Miba samarbetet och tecknar ett tvåårigt samarbetsavtal inom lackering och ytbeläggning. Bolagen kompletterar varandra och enligt dem själva får de tillsammans ett starkt erbjudande med projekt och installationskompetens med experter inom flera teknikområden såsom robotik, maskinseende med djupinlärning och industriell IT att erbjuda kunder över hela Norden. Tillsammans kommer Unibap och Miba på ett effektivt sätt att samordna lösningar för alla kompetenser som behövs för projektering av installationer i industrin för lackering och robothängning och avplock på conveyor i rörelse med integrerad kvalitetsavsyning. Marknadsbearbetningen kommer inledningsvis innefatta cirka 200 svenska aktörer och under våren 2019 kommer bolagen gemensamt att deltaga vid mässor i Norden.
– Jag anser att Miba är en av de absolut starkaste systemintegratörerna inom automationslösningar för lackering och ytbeläggning i Sverige med lång erfarenhet inom detta applikationsområde. Vi är väldigt glada för detta fördjupade samarbete. Tillsammans får vi ett komplett erbjudande som vi tror attraherar industriföretag att ta nästa steg i sin automation och digitalisering av sina kvalitetsprocesser, säger Fredrik Bruhn, vd på Unibap.

– Vi anser att Unibap är en mycket intressant samarbetspartner inom området kvalitetsavsyning med lärande system. Utöver kvalitetsavsyning finns även mycket intressant utveckling runt applikationer där resonerande system kan användas till att styra robotar på ett för industrin nytt sätt. Tillsammans får vi ett oerhört starkt erbjudande som bör attrahera flera kunder att ta sin automation till nästa nivå. Detta är även för oss på Miba ett naturligt steg för att fortsätta ligga i framkant i teknikutvecklingen, säger Sebastian Fägerstrand, vd på Miba.