MPA Måleriproduktion Coating AB förvärvar majoriteten av aktierna i Kesam AB

Från vänster: Fredrik Damberg, Christer Wallin, Micael Andersson, Anders Nylander.

MPA Måleriproduktion Coating har den 17 februari förvärvat majoriteten av aktierna i Kesam-gruppen.

Kesam är ett välskött familjeföretag grundat 1984 som drivs av Micael Andersson och Christer Wallin som tog över företaget av sina föräldrar 2003. Företaget är beläget i egna lokaler i Bollnäs och har en filial i Arbrå. Företaget bedriver pulver- och våtlackering med huvudsaklig inriktning mot verkstadsindustrin i Hälsingland med omnejd, har ett 20-tal anställda och omsätter årligen cirka 22 miljoner kronor.

Kesam kompletterar MPA Coatings verksamhet väldigt bra med sin kunskap och lokalisering mellan Västerås och Örnsköldsvik. MPA Coating som är en del inom MPA Måleriproduktion-koncernen finns i och med detta förvärv representerade i Motala, Västerås, Falun, Bollnäs och Örnsköldsviksregionen.

MPA Coating omsätter cirka 250 mkr och är 170 medarbetare på sina 11 moderna anläggningar för målning av industrigods och fordon.

– Förvärvet är en naturlig och viktig del i vår tillväxtstrategi, säger företagets vd Anders Nylander.

Kesams vd Micael kommer att kvarstå som vd för Kesam med Christer som produktionschef. 

Kesam ser försäljningen av majoriteten av aktierna till MPA som en möjlighet att tillsammans med MPA:s kunnande och organisation bygga vidare på Kesams starka marknadsposition.

– Att bli en del av MPA ser vi som nästa steg i utvecklingen av Kesam och nödvändigt för att möta de växande behoven i regionen, säger Micael och Christer.