Nordsjö färg vinner Nordbyggs Guldmedalj 

Magnus Persson, Sales Manager Sweden på Akzo Nobel Decorative Coatings, tog emot Nordbyggs Guldmedalj 2024.

I samband med mässan Nordbygg, delades guldmedaljen ut för årets mest innovativa produktnyhet. Vinnaren var färgtillverkaren Nordsjö, som ingår i AkzoNobel-koncernen, för produkten Evolve Recycled som innehåller upp till 35 % återvunnen färg.

– Evolve Recycled pekar mot ett skifte inom återvinning där överbliven färg kan användas på nytt i en kommersiell produkt. Det är något som juryn tror har potential att få stort genomslag, säger jurymedlemmen Ingar Lindholm, chefredaktör på Byggkoll.

Tävlingen är ett samarbete mellan Nordbygg och Svensk Byggtjänst, och tio produktnyheter nomineras årligen. Produkterna är utvalda från Byggkatalogens nyhetsbevakning under 2023 och hyllar innovativa produktnyheter. I år hade juryn ett startfält med stor innovationskraft att ta ställning till.

– Toppskiktet bland bidragen var starkare än på många år och samtliga hade fokus på hållbarhet på något sätt, säger juryledamoten Lina Hann, projektledare på Nordbygg, som tillsammans med Ingar Lindholm och Anna Göth från Byggkatalogen/Svensk Byggtjänst utannonserade vinnaren från scenen på Nordbygg.