Ny koncernchef för Provexa

Staffan Marklund övertar rollen som koncernchef för Provexa. Foto: Provexa

Staffan Marklund tillträdde tjänsten som koncernchef för Provexa den 11 december 2023, och ersatte Anders Hultmark som kvarstår i rollen som styrelseordförande. Staffan Marklund är civilingenjör från Chalmers Tekniska Högskola och efter studierna har han arbetat som managementkonsult samt i olika ledande befattningar som försäljningschef och vd.

– Att få kliva in i rollen som koncernchef för Provexa skall bli väldigt spännande. Jag bedömer att det finns goda möjligheter att utveckla Provexakoncernen till en ledande ytbehandlare i Skandinavien, säger Staffan Marklund i ett uttalande. 

Den svenska industrin är mitt uppe i den gröna omställningen, där ytbehandling kommer att vara central för att skapa hållbara produkter. Provexa bedömer att satsningen på det egna utvecklings- och konsultbolaget Provexa Technology är en viktig pusselbit för framtidens hållbara ytbehandlingar.

– Jag önskar Staffan, medarbetare, kunder och övriga intressenter all lycka och framgång, säger styrelseordförande Anders Hultmark.