Organisationsförändringar hos Caldan Conveyor

Caldan Conveyor har från den 1 januari i år genomfört förändringar i högsta ledningen. Claus Nørgaard tar över som Chief Executive Officer (CEO) för koncernen, efter att ha varit Chief Operational Officer (COO) i fyra år. Med den nya titeln följer det slutliga ansvaret för ledningen, och den övergripande strategin för Caldan, samt det allmänna samarbetet och samordningen med företagets svenska ägare, Axel Johnson International AB.

– Jag ser fram emot att tillsammans med mitt starka team av chefer och medarbetare ta Caldan till nästa nivå i våra planer och tillväxtstrategi. Det viktigaste för mig är att säkerställa att organisationen kan navigera i framtiden, behålla flexibilitet, resultat och vara en attraktiv arbetsplats för framtida generationer, säger Claus Nørgaard.

Niels & Jens Calundan, som har lett och format Caldan sedan 1994 har valt att ta nya roller som försäljningsdirektörer i koncernen. Med de nya rollerna följer ansvaret för att definiera och implementera den övergripande försäljningsstrategin.

– Det här nya steget ger oss en unik möjlighet att koncentrera oss på det vi brinner mest för, nämligen försäljning, nära kundkontakt och produktinnovation, säger Niels Calundan. 

– Vi är övertygade om att denna förändring kommer att säkra kulturen i Caldan Group och samtidigt ge fortsatt tillväxt och stabilitet, tillägger Jens Calundan.

Den framtida ledningen kommer att bestå av Jens och Niels Calundan och Claus Nørgaard. Dessutom kommer Jens och Niels Calundan som aktieägare att behålla sina platser i Caldans styrelse.