PaintExpo framflyttad till oktober

Branschmässan för industriell lackeringsteknik i Karlsruhe, Tyskland, skjuts upp till den 12–15 oktober. 

Den 4:e mars tog arrangören FairFair GmbH beslutet att skjuta upp mässan till ett senare tillfälle 2020 på grund av den aktuella utvecklingen i samband med Corona-viruset. I ett pressmeddelande uttryckte arrangören följande: ”Utställarnas, besökarnas, gästernas och de anställdas säkerhet och hälsa är arrangörens högsta prioritet. Efter en omprövning av situationen togs i samråd med utställarkommittén och Karlsruhemässan beslutet att inte hålla PaintExpo som planerat från 21 till 24 april 2020, men vid ett senare tillfälle under 2020. De av Robert Koch-institutet rekommenderade åtgärder vid stora evenemang för att säkerställa hälsan vid organisation av mässor skulle ha inneburit betydande restriktioner för utställare och besökare.”

Arrangören meddelar att kontrakten med de cirka 540 deltagande företagen från 26 länder också gäller för det nya datumet, precis som besökarbiljetterna.

”Vi är mycket glada över att i samråd med Karlsruhemässan och utställarkommittén så snabbt ha kunnat hitta ett nytt datum för PaintExpo 2020, säger Jürgen Haußmann, vd för FairFair GmbH. ”Det är mycket viktigt för oss att erbjuda våra kunder, partners och hela branschens planeringssäkerhet.”

De nya datumen har publicerats på mässarrangörens hemsida www.paintexpo.de