Pierre Möller får utmärkelse för sina insatser inom ytbehandling

Pierre Möller

36 år i branschen har gjort Pierre Möller till fullfjädrad ytbehandlingsspecialist. Nu får han ta emot stipendium från Folke Stigens minnesfond.

– Bara att bli nominerad kändes hedrande och att jag dessutom blev vald är fantastiskt roligt. Det är en stor ära att ta emot stipendiet, säger Pierre Möller, Specialist Surface Treatment, på småländska Proton Finishing AB.

Under en ceremoni i Borås den 5 mars fick Pierre ta emot utmärkelsen av styrelsen i branschorganisationen SYF, Svensk Ytbehandlingsförening.

– Jag vill verkligen tacka SYFs styrelse för valet och stipendiet. Det känns som en bekräftelse på att man under åren gjort något typ av avtryck i vår bransch, säger Pierre.

Folke Stigens Stiftelse har en minnesfond vars ändamål är att främja personer som har bidragit med förtjänstfulla insatser inom branschen för ytbehandling, eller som har förkovrat sig på området, eller som på annat sätt har bidragit till en positiv utveckling av branschen eller branschens ställning inom svenskt näringsliv.

Pierre Möller har jobbat med ytbehandling sedan 1983 och har under alla år varit verksam inom Proton. Han har bland annat varit med och startat upp Proton Technology och fungerar idag som teknisk support på samtliga enheter inom Proton Finishing.

Per Ekholm, vd Proton Finishing AB, uttrycker sin glädje över att Pierre uppmärksammats för sina insatser.

– Vi är mycket stolta över Pierre och allt det han har gjort för vår verksamhet under de här åren, säger Per Ekholm.

SYFs motivering Folke Stigens Stipendium 2020:

”För ett mycket stort osjälviskt engagemang och ett ständigt arbete med att utveckla vår bransch genom egen förkovran, utveckling av processer, samarbeten med kunder och leverantörer samt en stor vilja att dela med sig och sprida kunskap vidare inom branschen fortfarande efter 35 år, vill vi tilldela Pierre Möller, Proton Finishing, årets stipendium ur Folke Stigens Minnesfond. Stipendiet är på 12 000 kr.”