PPG öppnar nytt FoU-center för pulver

Foto: Business Wire

PPG har nyligen öppnat ett nytt europeiskt forsknings- och utvecklingscenter för pulverfärger i Milano, Italien. Anläggningens stora kapacitet, som inkluderar ett applikationscenter, kommer att förbättra och påskynda produktutvecklingen för pulverlackering. Anläggningen i Milano är ett europeiskt nav för tvärteknologisk forskning och utveckling, och är värd för laboratorier för andra företag som inkluderar OEM-tillverkare av bilar och eftermarknaden.

– Det nya FoU-centret för pulverlackering kommer att avsevärt stärka vår produktutveckling och våra applikationsinsatser, säger Olivier Magnin, teknisk chef för industrifärg på PPG, Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA). 

PPG är en ledande leverantör av pulverlackering till fordons-, transport-, vitvaru-, möbler och andra marknader. Företaget utökade verksamheten med sitt förvärv 2020 av Alpha Coating Technologies, som tillverkar pulverfärger för lätta industriella applikationer och värmekänsliga substrat, och 2021 genom sitt förvärv av Wörwag, som tillverkar bland annat våt- och pulverfärger. PPG har nyligen förvärvat Arsonsisis pulverlackeringsverksamhet, inklusive en tillverkningsanläggning i Verbania, Italien.

– Investeringen i vår anläggning i Milano visar vårt långsiktiga engagemang för att leverera nya pulverlackeringsteknologier för att överträffa våra kunders förväntningar. Applikationscentret kommer att innehålla ett design- och färgshowroom där vi kan inspirera våra kunder och hjälpa oss att ytterligare accelerera tillväxten inom vår pulverlackeringsverksamhet, säger Anne Banuls, PPG:s affärschef för pulverfärger till industriella tillämpningar, EMEA.