Proton Finishing förvärvar Anderstorps Lackeringsservice

Förvärvet av Anderstorps Lackeringsservice AB, ALSAB, innebär att Värnamobaserade Proton Finishing breddar sitt kunderbjudande mot bland annat verkstadsindustri. Tillträde sker den 1 februari 2021.

– ALSAB är ett välskött företag som passar oss väldigt väl, de är kända för sin kvalitet och har en hög kundnöjdhet, säger Per Ekholm, vd på Proton Finishing. Vårt mål är att fortsätta utveckla verksamheten och om möjligt förbättra kundnöjdheten. Från Proton Finishings sida kan vi bidra med vår kompetens och långa erfarenhet av till exempel produktionseffektivitet, miljö och kvalitet. Vi är glada att kunna välkomna ALSAB till oss!

ALSAB startade 1989 i Anderstorp och ägs av Mattias Larssen sedan 2012. Verksamheten består av pulverlackering med förbehandlingsprocessen Bonderite, och kunderna finns framför allt inom verkstadsindustri och till viss del även bland tillverkare av butiksinredning. Framförallt jobbar ALSAB med kunder som har en tydlig kravbild gällande kvalitet och utseende och där utmärker sig företaget i branschen genom ett starkt kvalitetsfokus med syfte på kundens totala upplevelse av affären.

– Jag ser fram mot de möjligheter vi får att utveckla vår verksamhet genom att ingå i Proton Finishing, säger Mattias Larssen, före detta ägare till ALSAB som fortsätter att leda verksamheten som platschef.

– Vi har sedan några år investerat i vår personal, i vår hårdvara och mjukvara och i samband med att ALSAB blir en del av Proton Finishing kommer vi att kunna definiera målet som ledande inom branschen betydligt starkare.