Proton Technology blir Cotec Labs

Stefan Gustafsson Ledell, vd för Cotec Labs. Foto: Cotec Labs

För att bättre återspegla visionen om att vara en global partner och ett oberoende testcenter byter Proton Technology nu namn till Cotec Labs. 

– Vi tror att nyckeln till framgång ligger i att det ska upplevas enkelt och smidigt att arbeta och samarbeta med oss. Det gäller allt ifrån OEM, kund, leverantör till partners, säger Stefan Gustafsson Ledell, vd för Cotec Labs.

Det nya namnet är baserat på företagets verksamhet.

Stefan fortsätter: 

– Dessutom ska vårt nya företagsnamn göra det tydligare för våra kunder att förstå vår verksamhet. Namnet Cotec Labs är en sammanfattning av vad vi står för och vad vi gör, såsom Collaboration, Coating och Corrosion Testing, vår tekniska kompetens och omfattande Test Center. Tecknet i loggan står för verifiering, en checkbox helt enkelt. Som kund får du ett ”klartecken” efter godkänd provning. 

Samarbete är nyckeln

Samarbete och enkelhet är nyckeln. Att hitta till Cotec Labs, oavsett var i världen kunden befinner sig, ska vara enkelt. Att beställa tester och andra tjänster ska också vara smidigt. ”Cotec” ska leverera en högkvalitativ upplevelse i varje steg av test-processen. 

– Vi är en global testpartner som kan hjälpa företag över hela världen med sin kvalitetskontroll. Då är det oerhört viktigt att processen är smidig från första kontakt till leverans, betonar Stefan.

Cotec Labs siktar på att bli än mer globala. Det handlar delvis om att bygga upp större kompetensbas i bolaget, vilket gör att vi kan hjälpa ännu fler företag och samtidigt vara en del av lösningen för att industrin ska bli än mer hållbar. 

– Allt handlar om att öka livslängden på produkterna och använda hållbara tillverkningsprocesser, något som våra tester visar. Förenklat, ju längre livslängd desto mindre klimatavtryck. Varje steg mot en mer hållbar framtid räknas och Cotec Labs vill vara en del av det ansvaret i rollen som en global testpartner, anser Stefan.

Cyklisk provning jämfört med konstant provning

Cotec Labs har ett toppmodernt, helt klimatstyrt labb för de flesta korrosion- och yttester. Dessutom utvidgar man kontinuerligt omfattningen av verksamheten och kan idag erbjuda 350 olika testmetoder. Efterfrågan på olika typer av cykliska provningsmetoder ökar hela tiden, framför allt inom Automotive men blir allt vanligare även inom andra industrisektorer. 

– En stor anledning till att cykliska tester ökar, är att de är designade och utprovade efter verkliga miljöer. Vårt mål är att vara en godkänd leverantör åt alla Automotive OEM i Europa. Då kan vi hjälpa svensk industri på riktigt, säger Stefan.

I samband med namnbytet har Cotec också slipat på sin ”code of conduct” och värdegrunden, det vill säga hur agerandet ska vara mellan kollegor och mot kunder. Stort fokus ligger på gemenskap, att hjälpa varandra och vikten av att ta ansvar. 

– Vi stödjer våra kunder i alla lägen och hjälper dem att fatta rätt beslut. Vi är dessutom flexibla när det gäller vilken service vi erbjuder kunden. Vi gör alltid vårt yttersta för du som kund ska blir mer än nöjd, det är något jag gärna vill betona, säger Stefan Gustafsson Ledell och avslutar:

– Eller som vi, osvenskt, brukar säga: Try us out!