Provexa förvärvar Plating on Plastic

Foto: Provexa

Den 9:e februari återupptogs produktionen hos Plating on Plastic i Anderstorp efter bolagets konkurs. Enheten har nu köpts av Provexa Ytbehandling AB och har införlivats organisatoriskt som ett affärsområde.

– Genom detta förvärv äntrar nu Provexa plastvärlden. I Anderstorp kommer vi att utföra kemisk och elektrolytisk ytbehandling av plast för både dekorativa och funktionella syften. Vi har också idéer om att utveckla nya processer för ytbehandling på plaster, säger Provexa i ett pressmeddelande.

Provexakoncernen omsätter 130 MSEK på årsbasis och utför ytbehandlingstjänster. Ytbehandlingsbolaget står bakom patenterade processer såsom Provexa Earth och Provexa Pluto. I koncernen ingår också Provexa Technology AB som bedriver forskning, utveckling och testning inom ytteknik samt tekniskt avancerad ytbehandling med ädelmetaller. I och med förvärvet ger man sig nu in på området ytbehandling på plast: 

– Vi är mycket glada för detta förvärv. Vi välkomnar alla anställda till vår organisation. Det skall bli väldigt roligt att utöka organisationen och bredda vårt erbjudande, säger Anton Karlsson, vd för Provexa Ytbehandling AB.