Ramén Valves väljer ytbehandling med SuperExpanite

Foto: Ramén Valves

Ramén Valves berättar i ett pressmeddelande att de väljer att ytbehandla sina ventiler med en metod som heter SuperExpanite och därmed sluta använda hårdförkromning. Hårdförkromning är en process som ökar hårdheten hos metallkomponenter, vilket gör det till en vanlig lösning inom ventilindustrin. Men på grund av EU-kommissionens ambition att kraftigt begränsa användningen av kromtrioxid i de flesta tillverkningsprocesser, har många företag letat efter alternativa lösningar. 

SuperExpanite är en patenterad gasbaserad teknik som utvecklats av det danska företaget Expanite som ökar hårdheten och slitstyrkan och ger ett förbättrat korrosionsskydd på komponenter av rostfritt stål och titan. Ramén Valves började testa SuperExpanite 2019 med mycket goda resultat och har nu beslutat att använda det som sin standardytbehandling.

– Genom att eliminera användningen av hårdförkromning och använda en gasbaserad process som SuperExpanite, kan vi minska vår miljöpåverkan och bidra till en tryggare och hälsosammare framtid för alla, säger Stéphane Blanchet, försäljningschef, Ramén Valves.