Royal Magenta – årets kulör från Axalta

Foto: Axalta

För åttonde gången presenterar Axalta ”Global Automotive Color of the Year”. För år 2022 föll valet på kulören Royal Magenta. Axalta beskriver kulören som en djup körsbärsröd nyans som tillför en lyxig finish till marknaden. Den robusta designen har en majestätisk mörk finish präglad av merlotfärgade och granatröda toner. Kulören ser bäraktig ut i solsken, men visar fram en mörk, mystisk karaktär om natten. Royal Magenta är elegant och funktionell och är framtagen för att fungera med radarsystem som används i autonoma fordon i alla storlekar.

– Med innovativ mobilitetssensorteknik och miljöoptimerad vattenburen teknik hjälper vi mobilitetsindustrin genom omställningen till alltmer hållbara lösningar, elfordon och autonom körning, säger Hadi Awada, senior vice president för Global Mobility Coatings på Axalta.

Royal Magentas sofistikerade prägel är ett resultat av Axaltas långa erfarenhet av att förse mobilitetsmarknaden med lyxiga finishutföranden, och den passar in i de globala kulörtrender som förmedlar elegans med ett livsbejakande och glatt kulörutbud. Vinröda, lila och körsbärsröda nyanser blir alltmer populära på marknaden. Premiumkulören skapar en flärdfull och frodig finish med facetterade juvelinslag.

– I år har vi tagit fram en kulör med ett komplext utseende som är lättare att applicera. Designprocessen började med att vi tintade vattenbaserade lacker med olika skiktningssystem för att skapa djup och färg. Med hållbarhet i åtanke åstadkoms den slutliga kulören med konventionella skikt av baslack och klarlack. Det ser snyggt ut och är lätt att applicera, säger Nancy Lockhart, global product manager of color på Axalta.