Scandinavian Coating och PaintExpo etablerar nytt samarbete

Den skandinaviska ledande ytbehandlingsmässan Scandinavian Coating inleder ett samarbete med PaintExpo, en av världens ledande mässa på området. Mässan arrangeras av Leipziger Messe och hålls i Karlsruhe, Tyskland, vartannat år. Nästa gång mässan går av stapeln är 9-12 april 2024. 

– Vi är väldigt stolta över att ha tecknat det här samarbetetsavtalet med en världsmässa som PaintExpo. Syftet med samarbetet är att stärka de båda mässorna och inte minst hjälpa svenska och norska företag ut på världsmarknaden, säger Björn Delin, Project Director för Scandinavian Coating och styrelseordförande i Oxbridge Live Media, som står bakom Scandinavian Coating. 

Samarbetet inkluderar bland annat att teamet bakom Scandinavian Coating ska representera PaintExpo i Sverige och Norge med målet att få fler utställare och besökare från dessa två länder till mässan i Tyskland.

Co-operation PaintExpo – Scandinavian Coating: Gerhard Ohmacht och Mariella Riedel, Leipziger Messe skakar hand med Björn Delin, Oxbridge Live Media. Foto: Tom Schulze.

– Vi är övertygade om att många fler svenska och norska företag skulle ha mycket att vinna på att ge sig ut på exportmarknaden och då är en världsmässa som PaintExpo ett utmärkt verktyg och möjlighet att visa upp sig på för hela den internationella ytbehandlingsbranschen, fortsätter Björn Delin.

PaintExpo är verkligen en internationell mässa. År 2022, då mässan senast genomfördes kunde arrangören räkna in knappt 10.000 besökare från hela 57 länder och 430 utställare från 27 länder och ändå var det en minskning jämfört med 2018 (mässan 2020 kunde inte genomföras på grund av de införda Covid-restriktionerna). Mässan 2022 var bland de första mässorna som arrangerades i Tyskland efter alla Covid-restriktioner hade släppts och det påverkade både antalet utställare och besökare.

– Nu är situationen helt annorlunda. Projektteamet i Leipzig är väldigt positiva och monterbokningarna har gått urstarkt. Det märks att många i den internationella ytbehandlindlingsbranschen längtar efter mässan och att mötas igen. PaintExpo är tillbaka till samma nivå som innan pandemin, avslutar Björn Delin.