Scandinavian Coating skjuts upp

På grund av den rådande pandemin kommer Scandinavian Coating som var planerad till 24–25 mars 2021 i Köpenhamn att skjutas upp. 

Copenhagen iconic view. Famous old Nyhavn port in the center of Copenhagen, Denmark during summer sunny day with Denmark flag on the foreground

Arrangörerna bakom Scandinavian Coating tvingas på grund av pandemin att skjuta upp mässan tills det är möjligt att arrangera mässor igen. Nya datum kommer att meddelas inom kort men ambitionen är att återkomma med mässan i oktober 2021. 

– Intresset bland utställande företag och besökare att komma tillbaka till Köpenhamn och Scandinavian Coating är stort. Vi arbetar nu för att göra en ännu bättre mässa än senast när det begav sig 2019 och vi önskar alla branschkollegor i Norden välkomna till Köpenhamn och Nordens enda ytbehandlingsmässa nästa höst, säger Claus Haarding, ordförande i den danska branschföreningen Maleudstyrs- og anlægsleverandørernes branscheforening. 

Även om mässan skjuts upp så avstannar inte arbetet med evenemanget. 

– Arbetet med konferensprogrammet fortsätter och ambitionen är att vi nästa år ska ha en internationell konferens på toppnivå. När pandemin väl har lagt sig och branschen kan träffas igen är konferensen och nätverkandet en stor del av arrangemanget. Första kvällen planeras den populära branschfesten, den nordiska ytbehandlingsbranschens galamiddag med underhållning och en gemensam middag, säger Stefan Hjort, ordförande i den svenska branschföreningen Svensk Pulverlackteknisk Förening. 

På grund av de ekonomiska konsekvenserna av covid-19 med förbud mot att arrangera mässor och event sedan mars 2020, så har BraMässor Sverige AB tvingats ansöka om konkurs. Detta innebär att Scandinavian Coating 2021 kommer att genomföras med en annan arrangörspartner.