Sherwin-Williams har erhållit ISCC Plus-certifikat

Foto: Freepik

Sherwin-Williams produktionsanläggning i Arlandastad har beviljats ISCC Plus-certifiering. Denna certifiering är ett bevis på att företagets råvaror kommer från hållbara källor. 

– Detta är en viktig milstolpe i vår resa mot att uppnå våra hållbarhetsmål. Vårt engagemang för att upprätthålla en hälsosam miljö och få vår verksamhet att växa, samtidigt som vi tar väl hand om människor och planeten är orubbligt. Vi strävar efter att ha en positiv inverkan på världen omkring oss, uttrycker Sherwin-Williams i ett meddelande på Linkedin.

ISCC PLUS-certifiering är en utvidgning av ISCC-standarden. ISCC = International Sustainability Carbon Certification. Till skillnad från ISCC EU och ISCC DE, som täcker det lagreglerade området för biobränslen, är ISCC PLUS inriktat på biomassa, och som gör det möjligt för företag att på frivillig basis visa att biobaserade råvaror har ett hållbart ursprung i alla produktions- och försörjningskedjor.

ISCC standarden fastställdes 2006 och den första certifieringen skedde 2010. Enligt ISCC är över 7000 certifikat utfärdade i fler än 100 länder.