Teknos planerar för att lämna Ryssland

Teknos fabrik i Sankt Petersburg (Maryino), Ryssland. Foto: Teknos

Som en konsekvens av kriget i Ukraina har Teknos beslutat att planera för att på ett kontrollerat sätt lämna den ryska marknaden. 

– Vi är ledsna över att se hur kriget i Ukraina utvecklas. På grund av hur situationen framåtskrider ser vi inga möjligheter att bedriva vår verksamhet i denna miljö. Med hänsyn till de försämrade lokala affärsvillkoren har vi beslutat att börjat planera för att lämna den ryska marknaden. Jag vill tacka våra medarbetare för deras engagemang och alla affärspartners för samarbete och förtroende. Vårt mål är att hitta någon som kan fortsätta verksamheten, säger Paula Salastie, Teknos vd och ägare av Teknos Group.

Teknos har funnits i Ryssland sedan 2005 med kontor i Moskva och med en ny produktionsanläggning i Sankt Petersburg. Fabriken öppnades i juni 2015 och har kapacitet att tillverka både vatten- och lösningsmedelsburna färger samt pulverfärger. Företaget har erbjudit produkter under lokala varumärken så som Ohtek, Komandor och Massco. Dessutom har, före sanktionerna, hela utbudet av Teknos produkter tillhandahållits.