Uttnyttja roboten i produktionen – Kostnadsfritt webbinarium

Svensk Pulverlackteknisk Förening bjuder tillsammans med tidningen Ytforum in till kostnadsfria webbinarie-konferenser och föredrag där ledande leverantörer redogör för sina processer och nya möjligheter för dig som lackerare.

Den 14 april är temat ”Utnyttja roboten i produktionen – framtidens system är redan här och det är lättare än någonsin att komma igång”. Ola Mellström (Universal Robots) kommer att informera om kollaborativa robotar, vilka kan användas till kostnadseffektiva, flexibla och säkra automatiseringslösningar för många olika tillverkningsuppgifter.
Joakim Heimer & Marco Rossis (RobNor) föredrag handlar om Factory Acceptance Test och hur man på ett nytt och smidigare sätt kommer igång med automationen.
Det mesta hänger på finansiering och därför är Ivan Obrovac (Tillväxtverket) inbjuden för att informera om stödmöjligheter för små och medelstora företag.

Webbinariet hålls den 14:e april klockan 8:15–10:25 och är öppet för alla företag, även för de som ej är medlemmar i föreningen. Anmäl dig senast den 12 april.

Program

08:15 – 08:25
Introduktion
Stefan Hjort, Ordförande i SPF

08:30 – 08:55
Öka produktiviteten och bli mer konkurrenskraftig

Kollaborativa robotar tillhandahåller kostnadseffektiva, flexibla och säkra automatiseringslösningar för många olika tillverkningsuppgifter.
Ola Mellström, Universal Robots

09:00 – 09:25
Virtuell driftsättning av robotsystem (Virtual Commissioning)
Factory Acceptance Test > Digital Acceptance Test. Ett nytt och smidigt sätt att komma igång med automationen
Joakim Heimer & Marco Rossi, RobNor

09:25 – 09:55
Stöd till ökad automatisering och robotisering för små och medelstora företag genom Robotlyftet
Ivan Obrovac, Tillväxtverket

10:00 – 10:25
Behovet av nya satsningar/projekt
Stefan Hjort, Ordförande i SP


Fler webbinarier

27 april:
Nya möjligheter med pulverfärg – Look-a-like ytor

Den 27 april informerar Cecilia Groth (IGP) om nya möjligheter med pulverfärger. Med sådana färger kan man få ytor och utseenden på den färdiga produkten som liknar cortén, krom och anodiserade ytor.


28 april:
Smart energianvändning vid pulverlackering

Den 28 april kommer Thomas Petersen (Greiff) att prata om vilka möjligheter som finns till att spara energi i lackeringsanläggningen och hur ska man tänka vad det gäller olika energislag.