Vadstena Varmförzinkning firade 50 år

I år är det 50 år sedan Vidar Olsson drog igång företaget Vadstena Varmförzinkning. Tillsammans med barnen, Jan Vidarsson, Kerstin Sundin och Thord Vidarsson, hyrdes till en början lokalen på Kvarnbacksgatan innan den köptes några år senare. I början av 90-talet tog Bill Carlsson över företaget, och från och med 2018 står Patrik och Kinna Göransson som ägare.

Lördagen den 8 september firades 50-årsjubileet med en familjedag för alla anställda på Vadstena Varmförzinkning och dotterbolaget Prozink. Tidigare ägare välkomnades också. Tillställningen inleddes med att ett fyrfaldigt leve utbringades för verksamheten. Nuvarande ägare gav en kort beskrivning av vad ytbehandlingen syftar till och vad företaget åstadkommit under de 50 åren i Vadstena. Detta följdes av en rundvandring i fabriken, och en trollkarl underhöll de grupper som inte deltog i rundvandringen. Trollkarlen hade sedan en uppskattad show för gästerna som också bjöds på mat och kaffe.

På Vadstena Varmförzinknings 50-årsjubileum deltog förutom nuvarande ägare Patrik och Kinna Göransson, också tidigare ägare Bill Carlsson, Jan Vidarsson, Kerstin och Reino Sundin.