Valtra bygger nytt måleri

Valtra-fabriken i Suolahti, Finland, har anlagt grunden till ett nytt måleri som ska öppnas i augusti nästa år. Den nya anläggningen kommer att vara belägen i en 1 500 m2 stor byggnad bredvid monteringsfabriken.

– Den nya lackeringshallen är den största investeringen som gjorts på Valtra Suolahti-fabriken på decennier. Efterfrågan på högkvalitativa Valtra-traktorer ökar och den nya lackeringshallen ger oss ännu bättre möjlighet att uppfylla våra löften till kunderna. Tack vare den nya lackeringshallen kommer hela fabriken att fungera mer flexibelt, vilket kommer att ge en högre produktionskapacitet, säger vd Jari Rautjärvi.

Den nya automatiska lackeringsanläggningen byggs för att möta ökande volymer och för att kunna rymma de allt större traktorchassina. Processen omfattar tvätt och förbehandling innan robotstyrd lackering och torkning. En särskild process har införts mellan olika färglager som ger bättre funktionella egenskaper. Investeringen gör Suolahti-fabriken mer flexibel och möjliggör tillverkning av större och fler maskiner än tidigare. Dessutom förbättras fabrikens energieffektivitet och säkerhet, inklusive brandsäkerhet.