Ventherms ägare vinner pris

Allan Hansen och Rune Lund Bendixen. Foto: Pwc

Allan Hansen och Rune Lund Bendixen från det danska företaget Ventherm A/S vinner priset som Årets Ägarchef 2023 på Fyn. De två ägarna och ledarna har enligt juryn levererat imponerande resultat de senaste tre åren och tillväxten ser ut att fortsätta för företaget. Ventherm konstruerar och tillverkar lackeringsanläggningar primärt för tung industri, som till exempel tillverkning av vindkraftverk, jordbruksmaskiner och transportutrustning.

– De två ägarcheferna har utformat, följt och inte minst lyckats genomföra, en ambitiös tillväxtstrategi. Det är centralt för Allan och Rune att utveckla Ventherm och kunna leverera nya lösningar. Deras uthållighet och engagemang är tydligt i varje steg av deras resa, och det har varit inspirerande att se hur de har skapat så fantastiska resultat, säger Claus Damhave, partner på PwC i Odense.

– Allan Hansen och Rune Lund Bendixen har skapat en imponerande tillväxtresa för Ventherm, och lika viktigt är det att de har en stabil grund för framtida framgångar. Deras stora, målinriktade arbete är en inspiration för andra ägarledda företag och förtjänar att uppmärksammas, säger Lars Holm, Center Director på Nykredit i Odense.