DOT förvärvar Pohlinvest

Pohlinvest AB utför varmförzinkning vid fyra fabriker som ligger i Säffle, Lysekil, Halmstad och Rydsgård. Den 20 januari såldes bolaget till den danska ytbehandlingskoncernen DOT. Verksamheterna kommer att drivas vidare på samma sätt och med samma personal som tidigare. Totalt har DOT nu sex anläggningar i Sverige som tillsammans omsätter cirka 265 miljoner kronor (år 2020). 

– Jag har byggt upp den här koncernen under 40 år och det har varit oerhört viktigt för mig att hitta en lösning som var den bästa för alla anställda. Både mina medarbetare och jag är överens om att DOT är den bästa möjliga ägaren, berättar den tidigare ägaren Stig Pohl för Ytforum.

DOT-koncernen har huvudkontor i Danmark där företaget driver verksamhet på fem orter. De utför inte bara varmförzinkning utan också andra typer av ytbehandling som till exempel termisk sprutning samt våt- och pulverlackering. Stig Pohl kommer att arbeta kvar i DOT-koncernen.

– Vi är stolta över att Stig Pohl har valt oss till att föra hans livsverk vidare. Vi har den allra största respekten för det som Stig har byggt upp. En koncern med solid kultur och ett fantastiskt engagemang som vi kommer att underhålla och kontinuerligt utveckla tillsammans med de passionerade medarbetarna, säger DOT:s vd Henrik Steen-Jørgensen i ett pressmeddelande.