Gallac byter ägare

Foto: Gallac

Konglomeratet Högkammen har förvärvat samtliga aktier i Gallac som utför varmförzinkning vid sina anläggningar i Skellefteå och Åsele. Fabriken i Skellefteå har även resurser för rostskyddsmålning och sprutförzinkning. Under årets första kvartal ökade omsättningen med 40 % jämfört med samma period förra året.

– Det har varit en positiv utveckling som bland annat beror på att vi är den enda betydande varmförzinkaren i Norrland. Vi ser också att företag tar tillbaka tillverkning från utlandet vilket ger oss mer jobb, säger Gallacs vd Peter Östlund. 

Peter kommer att avsluta sin anställning den 30 juni, något som var bestämt innan förvärvet. Han och tidigare ägaren Jörgen Nyström kommer dock att vara kvar i verksamheten en tid för att säkerställa ett smidigt och tryggt ägarbyte för både kunder och personal. Det finns inga planer på någon förändring av verksamheten.

Högkammen AB grundades 2011, ägs av Jan Marklund och Susanne Nygren och är en koncern med verksamhet inom industri, gruventreprenad, motor, skog och fastigheter. Företaget är hemmahörande i Boliden.