HAI förvärvar tyskt företag

Jan Køpke Rohdemejer, vd HAI.

Den danska ytbehandlaren HAI Horsens förvärvar det familjeägda företaget Becker-Menzenbach i Kurtscheid, Tyskland, som förser HAI med en stor anodiserings- och pulverbeläggningsanläggning. Becker-Menzenbach byter namn till HAI Kurtscheid den 1 mars 2020.

– Med förvärvet utvidgar vi HAI Horsens position som det ledande europeiska anodi- seringsföretaget. Vi utökar vårt nätverk och stärker utbudet av tjänster vi tillhandahåller våra kunder. Det kommer att göra oss till en ännu mer attraktiv partner i framtiden och utvidga vår position i branschen, säger ägare och vd för HAI, Jan Køpke Rohdemejer.

HAI, som grundades av den nuvarande ägarens farfarsfar 1913, köpte ett antal mindre företag redan på 1970-talet och har samtidigt haft en organisk tillväxt. Med den tyska verksamheten har företaget idag 220 medarbetare.

– Det är särskilt spännande att vi nu växer och etablerar oss med vår egen produktion utomlands. Marknaden för anodisering blir alltmer internationell. HAI:s kompetenser och tjänster är efterfrågade i hela Europa och även utanför den europeiska marknaden, och vi ser fram emot att använda vår kompetens ännu mer utanför Danmark, säger Jan Køpke Rohdemejer.