Tapflo fyller 40 år

Under 2020 firar Tapflo Group sitt 40-årsjubileum som tillverkare och global leverantör av tryckluftsdrivna membranpumpar, centrifugalpumpar och annan industriell processutrustning. Familjeföretaget grundades i Kungälv 1980 av Börje Johansson och Hans Emanuelsson. Vid starten var de en liten leverantör och agentur av olika industriella pumpar för den svenska marknaden. Idag är företaget en global koncern med verksamhet med dotterbolag och återförsäljare i 75 länder.

– I början när vi inte kunde hitta en bra membranpump på marknaden, bestämde vi oss för att bygga en. Vi började i ett garage i Gdansk, Polen. Vi hade inte tillräckligt med utrymme för att växa så vi beslutade att flytta 4 mil till staden Tczew och idag har vi en av de bästa moderna maskinparkerna i vår bransch och representation över hela världen. Vi är nog den enda pumptillverkaren som tillverkar de flesta av sina egna delar, det har varit så från början och det gör oss fortfarande unika, berättar Börje Johansson.

För att fira 40-årsjubileet kommer Tapflo att genomföra särskilda interna och externa marknadsaktiviteter samt lansera nya produkter under året.