Volvokoncernen bygger fabrik i Mexiko

Den nya Volvo VNL, som kommer att tillverkas i NTV-fabriken. Foto: Volvo Group

Volvokoncernen meddelade nyligen att man kommer att bygga en ny fabrik för tillverkning av tunga lastbilar i Mexiko, för att komplettera koncernens produktion i USA. Anläggningen kommer att ge ytterligare kapacitet för att stödja tillväxtplanerna för både Volvo Lastvagnar och Mack Trucks på de amerikanska och kanadensiska marknaderna, och stödja Macks lastbilsförsäljning i Mexiko och Latinamerika. Anläggningen beräknas vara i drift under 2026.

Macks Lehigh Valley Operations-fabrik i Pennsylvania (LVO) och Volvos New River Valley-fabrik i Virginia (NRV) kommer även fortsättningsvis att vara företagets huvudsakliga produktionsanläggningar för tunga lastbilar i Nordamerika. 

Den nya fabriken kommer att vara cirka 160 tusen kvadratmeter stor och kommer att fokusera på produktion av tunga konventionella fordon för varumärkena Volvo och Mack. Det kommer att bli en komplett monteringsanläggning för konventionella fordon, inklusive produktion av karosser och lackering.

Att lägga till produktion i Mexiko kommer att ge logistisk effektivitet för att stödja försäljningen till de sydvästra och västra regionerna i USA och till Mexiko och Latinamerika.  Det ger också ett moget ekosystem för leveranser och produktion som kommer att komplettera det amerikanska systemet och öka motståndskraften och flexibiliteten i koncernens nordamerikanska industriella fotavtryck.