Ny generation robusta skikttjockleksmätare från Fischer

Foto: Fischer

Fischer som är en välkänd tysk instrumentspecialist inom skikttjocklek, introducerar ett nytt portabelt flaggskepp för skikttjockleksmätning. Den nya serien DMP lanseras tillsammans med digitala mätsonder som har hög precision och ny mjukvara för enkel hantering av mätdata.

DMP är robusta med ett aluminiumhölje med IP64-klassning, stötskydd mot fall samt reptålig och kemikaliebeständig display med Gorilla-glass, ett specialglas tillverkat av Corning. Skikttjockleksmätning kan enkelt övervakas genom såväl ljus- som ljudsignal, men även vibration. Alla DMP-modeller levereras med utbytbart och snabbt uppladdningsbart batteri. Dataöverföring sker via USB-C eller Bluetooth.

Instrumentet DMP släpps i 3 olika modeller; Dualscope, Deltascope och Isoscope beroende på aktuellt basmaterial. Dessutom kan dessa modeller väljas i instegs- eller avancerad version.

Nytt är också mjukvaran DataSuite som ingår. En ny och intuitiv programvara med omfattande funktionalitet för utvärdering och utformning av mätrapporter. Svensk återförsäljare är AB Kontrollmetod.