Petronas köper Perstorp

Sittande från vänster: Ir. Mohd Yusri Mohamed Yusof, CEO PCG och Fabrice Fouletier, PAI. Sående i mitten Jan Secher, koncernchef Perstorp. Foto: Petronas Chemicals Group

Det malaysiska företaget Petronas Chemicals Group Berhad har tecknat avtal med det franska riskkapitalbolaget PAI Partners om att förvärva Perstorp Group för 2,3 miljarder euro. 

– Vi är glada över att bli en del av Petronas-familjen. Jag ser en stark gemensamhet i värderingar och prioriteringar för hur vi ska ta våra respektive verksamheter framåt, möta framtidens utmaningar och möjligheter. Genom att utnyttja PCG:s styrka och marknadsledande position i Asien och Stillahavsregionen är vi övertygade om att Perstorp kan fortsätta att utvecklas in i sin nästa tillväxtfas. Att vara en del av PCG innebär att Perstorp kan öka innovationstakten och att vi kan påskynda vår hållbara omvandling, som ligger i framkant av den kemiska industrin. PCG:s och Perstorps verksamheter kompletterar varandra mycket väl, säger Jan Secher, CEO Perstorp Group.

PCG är en ledande kemikalietillverkare i Asien med närmare 5 000 anställda och en omsättning på ungefär 35 miljarder euro. Perstorp, som startades för över 140 år sedan, arbetar med specialkemi för bland annat färgindustrin. Perstorp har 1 500 medarbetare.