Stort coronautbrott på Heurlins i Varberg

På Heurlins lackering är nästan är tredjedel av hemma, antingen med bekräftad covid-19 eller med symptom. – Läget är tufft, men än så länge håller vi produktionen igång, säger vd Per Hallberg till Hallands nyheter.

Bild: Freepik

För tre veckor sedan syntes en alarmerande ökning av sjukfrånvaron på Heurlins i Varberg. Företaget har tidigare klarat sig bra från utbrott, med bara en smittad under hela pandemin. Men nu är alltså en tredjedel av företagets 90 anställda hemma, varav 20 har bekräftad covid-19. 

Förra våren drabbades företaget hårt av pandemin när fordonsindustrin stängdes ner. Konkursen var nära, men avstyrdes i augusti och efter en företagsrekonstruktion har det gått åt rätt håll. 

Nu får de jobba hårt för att upprätthålla produktionen. Personalen som är på plats får jobba extra och de har hyrt in extra personal. En rad åtgärder har vidtagits för att minska risken för smittspridning. Utöver handsprit och att hålla avstånd har de nu infört krav på att bära munskydd under hela arbetstiden, samt att de äter på olika tider i matsalen för att undvika trängsel. En del av de som varit sjuka har tillfrisknat och är nu tillbaka på arbetet, men när utbrottet är över vågar Per Hallberg inte sia om.