AkzoNobel öppnar nytt forskningslaboratorium för lågtemperaturhärdande pulverfärger

Ett nytt forskningscenter, som kommer att utveckla nya produkter för det snabbt växande området pulverlackering på trämaterial, har öppnats av AkzoNobel i Como, Italien.

Där finns nu ett applikationslaboratorium, ett processlaboratorium samt ett analys- och testlaboratorium. Fokus är på utveckling av pulverfärger som härdas vid låg temperatur för användning på värmekänsliga material så som MDF, plywood, termoplaster och kompositer.  

Como-centret kommer nu att utveckla en expanderande portfölj med lågtemperaturhärdande lösningar, inklusive UV och ULB (ultra-low bake). Detta gör det möjligt för kunderna att använda mindre energi, öka processhastigheten och därigenom förbättra sin egen hållbarhetsprofil.

– Vi är glada att kunna bygga vidare på vår globalt ledande position och gå in på nya marknader samtidigt som vi kommer med fler möjligheter för våra kunder, säger Daniela Vlad, chef för AkzoNobels Powder Coatings.

– Centret i Como är bara den första fasen av företagets expansion kring pulver på trä och vi har planer på att öppna ytterligare utvecklingslaboratorier i Asien och Nordamerika, fortsätter Daniela Vlad.

Anläggningen i Como är AkzoNobels största produktionsenhet för pulverfärger.