Element förvärvar kalibreringsverksamheten hos LEAX

Element Metech har förvärvat kalibreringsverksamheten hos LEAX Quality AB i Köping. Samtidigt har LEAX tecknat ett 5-årigt avtal med Element Metech om kalibreringstjänster. 

Element Metech har tagit över den interna kalibreringsverksamheten hos LEAX Quality i Köping från och med den 1 januari 2021 inklusive externa kalibreringsuppdrag. På sikt kommer verksamheten att integreras med Elements närliggande ackrediterade kalibreringslaboratorium i Arboga. För tidigare kalibreringskunder hos LEAX Quality är det ”business as usual” tillsvidare. Ackrediteringen gäller och kunderna behåller sina tidigare kontaktpersoner. 

LEAX Quality har under 30 år drivit ett ackrediterat kalibreringslaboratorium i anslutning till huvudkontoret i Köping, främst för interna behov men även mot den externa marknaden. Element är en global leverantör av oberoende mättekniska och materialtekniska tjänster. Elements verksamheter i Sverige består av Element Metech AB (mätteknik och kalibrering) och Element Materials Technology AB (materialteknik och provning). I Sverige har Element åtta kalibreringslaboratorier utöver verksamheten hos Leax, och fyra provningslaboratorier. Globalt är Element fler än 6 000 medarbetare på cirka 200 laboratorier.