Ernströmgruppen förvärvar Cromocol

Ernströmgruppen har förvärvat aktiemajoriteten i Cramocol Scandinavia AB. Cromocol, med huvudkontor i Borås, är ett företag som fokuserar på̊ instrument och utrustning för testning av material och komponenter samt helhetslösningar för klimatrum. Cromocols kunder finns främst på den skandinaviska marknaden, men också̊ i grannländerna. År 2020 uppgick intäkterna till 32 miljoner kronor. 

– I Ernströmgruppen fann vi en stabil och långsiktig ägare som delar våra grundvärderingar inom företagande, hållbarhet och miljö. Vi ser fram emot att tillsammans med Ernströmgruppen och dess samlade erfarenhet och kompetens utveckla Cromocol till nästa nivå̊ samt realisera de möjligheter som ligger i vår pipeline, säger Andreas Hagberg, en av entreprenörerna bakom Cromocol Scandinavia AB. 

Ernströmgruppen är ett Göteborgsbaserat industrikonglomerat som förvärvar och utvecklar välskötta företag inom framtidsnischer. Bolaget verkar för att skapa värde och vara en positiv kraft inom miljö, hållbarhet och digitalisering. Ernströmgruppen består idag av fler än 30 företag med en total omsättning runt 2,5 miljarder SEK och har över 1 000 anställda i Norden och Baltikum. 

– Med Cromocol får vi ett spännande bolag med stor potential, inte minst inom växtodlingsom vi tror kommer att vara en viktig del i den nödvändiga omställningen till ett mer hållbart jordbruk. Vi letar alltid efter välskötta bolag med drivna entreprenörer som vill vara kvar i verksamheten och utveckla den vidare och därför passar Cromocol perfekt in i Ernströmgruppen, säger Magnus Terrvik, Head of Business Area New Platforms för Ernströmgruppen.