Axalta öppnar nytt refinishcenter i Nederländerna

Axalta öppnade nyligen officiellt sin nya, toppmoderna, anläggning i Nederländerna, för att ytterligare stärka sin refinishverksamhet i landet. Den ultramoderna, strategiskt belägna anläggningen i Tiels kommun gör det möjligt för Axalta att förse fler kunder med såväl sina reparationslacker som övriga produkter och tjänster. Axaltas globala lackvarumärken i Nederländerna – Cromax, Spies Hecker, Standox och Syrox – flyttade alla till den nya anläggningen redan i maj 2021.

– Det här är en spännande tid för vår refinishverksamhet i Europa, och i synnerhet i Nederländerna. Vår nya anläggning i Tiel är helt elektrisk och uppfyller de lokala hållbarhetskraven med råge. Den gör oss till en utmärkt, framtidsrustad partner för våra kunder när vi tillsammans strävar mot en grönare framtid, säger Jim Muse, vice president för Axalta Refinish i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA). 

Lokalerna är på 7 250 m2 och omfattar en ny Axalta Refinish Academy, som är en verkstadsmiljö där framtidens lackerare utbildas. Där inryms även det nyligen lanserade Daisy Wheel 3.0, en helt igenom automatiserad kulörblandning. Den nya anläggningen omfattar dessutom större kontorslokaler över tre våningar, ett stort, automatiserat lager samt lokal kulörframtagning.