EWGroup får ny majoritetsägare

Foto: Pexels

Alder har gått in som ny majoritetsägare i miljöbolaget EWGroup.  Alder är ett miljöfokuserat riskkapitalbolag som är aktivt i Sverige och Norden. EWGroup blir första investeringen i Alders tredje fond. 

Grundaren Per Lindqvist startade EWGroup 2013 med fokus på hållbarhet, återanvändning och cirkulär hantering av avfall från infrastruktur- och byggindustri. Idag har EWGroup anläggningar i Storfors, Linköping och Nykvarn.

– Sedan det första mötet har EWGroup-teamet imponerat på oss med sin starka företagskultur, avancerade erbjudanden och nytänkande kring cirkularitet i en traditionell industri. Vi ser fram emot att utveckla företaget i partnerskap med ledningen och bygga vidare på den starka grunden som åstadkommits hittills, säger Arash Raisse, partner på Alder.

– Att samarbeta med Alder gör att vi kan arbeta med en partner som delar våra värderingar och som kan hjälpa oss att nå EWGroups fulla potential. Vi har byggt en nära relation med Alder under process och blev imponerade av deras branschinsikter och tidigare erfarenheter av företagsutveckling. För oss var det nyckeln att ha en partner med en gemensam vision för vad vi vill uppnå, säger Max Lindqvist, vd och minoritetsägare och Per Lindqvist, grundare av EWGroup.