Företag inom Proton-gruppen går samman

Foto: Proton Group

Proton Group, med stor verksamhet inom ytbehandling, har beslutat att de helägda bolagen Teknikrör i Kinna AB och Gunnar Hansson Svetsteknik AB (härefter Teknikrör och GH Svetsteknik), slås samman. Sammanslagningen innebär större möjligheter att utveckla företaget och erbjudandet mot kund. Det nya företagsnamnet blir Weldin Gothenburg AB.Att vi blir en större organisation med mer kapacitet kommer enbart gynna våra kunder, både befintliga och nya. Vi kan ta in fler och större jobb samtidigt som våra kunder ändå kan ha kvar sina kontaktpersoner. Att vässa erbjudandet och ha en tätare dialog med kunderna är bara några exempel på vad vi ser en än starkare organisation kan bidra till, säger Martin Svensson, vd på Teknikrör.

– Nu får vi mer kapacitet att växla upp och ta in fler roliga uppdrag. Våra medarbetare är väldigt positiva till förändringen, vilket självklart är viktigt för oss då de är ryggraden i verksamheten. Med en större organisation, och med en ägare som Proton, kan vi dessutom ha större fokus på hållbarhet, säger Gunnar Hansson, vd på GH Svetsteknik.

Sedan en tid tillbaka delar de båda företagen lokaler i Mölndal men kommer i samband med sammanslagningen att flytta till nya lokaler i Storås industriområde strax utanför Göteborg.

– Det här är två starka, välrenommerade företag med unik kompetens och genom att slå samman bolagen stärker vi upp och kan erbjuda än mer kapacitet och flexibilitet till våra kunder. Vi ser flera fördelar med det en större organisation kan erbjuda, säger David Gustafsson, koncernchef Proton Group.

Teknikrör och GH Svetsteknik, som båda förvärvades av Proton Group för två år sedan, erbjuder helhetslösningar inom rörarbeten av industrirör, processrör, livsmedelsrör och VVS. Förutom olika typer av tekniskt avancerade entreprenader utför man även montage, reparationer samt service- och underhållsarbeten. Det senaste året har de båda bolagen tillsammans investerat och rekryterat flertalet kompetenta medarbetare, främst inom montage.