Inspirationsdag på Chemetall och Triab

I början av mars bjuder branschföreningen Nordic Coating Association (f.d. SPF) in till en kunskaps- och inspirationsdag i Göteborg. Kunskapsdagen består av studiebesök hos företagen Chemetall och Triab som båda har välutrustade labb och testanläggningar för industriell ytbehandling.

Chemetall är en välkänd leverantör inom området kemisk förbehandling. För att kunna erbjuda kunskap och service har man byggt upp Chemetall Competence Center där man kan testa och utveckla processer, gärna tillsammans med kunder. Vid inspirationsdagen kommer deltagarna att få demonstrationer, både av Oxsilan och andra förbehandlingsprocesser men också av den nya dopplackeringen VIANT, som liknar ED. VIANT har en rad fördelar jämfört med ED, bland annat är den mycket enklare att köra då det är en ren dopprocess utan el. Chemetall kommer också att presentera sina möjligheter att utvärdera slutresultatet, till exempel i deras två klimatskåp.

Triab är kanske mest kända för sina kombinerade IR- och konvektionsugnar, men sedan 25 år tillbaka erbjuder man kompletta linjer och helhetslösningar inom ytbehandlingsområdet. Förutom intressanta föredrag kommer besökaren att få demonstrationer av härdning med IR, varmluft, LED, och UV i deras teknikcenter. Både härdning av färg på metall och på värmekänsliga och icke ledande material kommer att förevisas. Triab kommer också att prata om energitjuvar och möjligheter till besparingar i härdningsprocessen. 

Temadagen hålls den 5:e mars, för mer information och anmälan, följ länken nedan: